top
Novosti Klanjanje: On će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima
Klanjanje: On će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima

Klanjanje: On će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima

Naša zajednica ove je subote imala klanjanje za mlade na temu: On će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima. Prije klanjanja dugogodišnji član zajednice Ante Bilaver imao je kratki nagovor, posebno upućen muškarcima. U nagovoru je govorio o temi bezočinstva i identitetu i poslanju koje Bog ima za muškarce stvorene na Njegovu sliku.

Ante je istaknuo kako je glavna uloga muškarca da čuva, štiti i upravlja, kako je činio i prvi muškarac Adam. Bog je rekao Adamu da upravlja vrtom i da štiti vrt. Kad zmija dolazi Evi ona je sama. Adam nije na svom mjestu, u tom trenutku nije čuvar svoje zemlje i vrta. Osvrćući se na Knjigu postanka rekao je kako prvim grijehom Adam i Eva mijenjaju sliku Boga koju su do tada imali.

„Često puta razmišljamo što smo mi izgubili istočnim grijehom. Ali, ne razmišljamo o sljedećem: Otac je izgubio svoju djecu.“

Mnogi danas u teološkim i svjetovnim krugovima pišu o ovom društvu kao društvu bez očeva. Znamo da je broj razvoda u porastu, djeca žive bez očeva, a statistički podatci su poražavajući. Očevi se ne brinu za svoju obitelj.

„Jedan sveti otac može napraviti jako puno“, istaknuo je Ante, ohrabrivši muškarce na promjenu. Progovorio im je o njihovom identitetu – da su ljubljeni sinovi Božji, podsjećajući ih na riječi s krštenja. U tom identitetu nitko ne bi trebao imati problem s osjećajem manje vrijednosti, odbačenosti… Potaknuo ih je da traže od Duha Svetoga odgovor na pitanje tko su oni i i tko je Otac. Ako to zamolimo Gospodina, tada će činjenica da „moje očinstvo ima Očev odraz“ biti urezana duboko u naša srca. Muškarci su stvoreni da osvajaju svijet, da ljube svoje žene, da se brinu za svoju obitelj, da šire Kraljevstvo Nebesko…

Okupljene je pozvao na promjenu, da ne čekaju da se drugi mijenjaju nego da mijenjaju sebe i padnu na koljena. Ženama je uputio poziv da mole za muškarce i budu strpljive.

Nakon nagovora uslijedilo je klanjanje koje je predvodio don David Leskovar. Na klanjanju smo molili da nam Bog otkrije naš poziv i progovori nam tko smo mi. Sotona želi u nama oskvrnuti naš identitet.

Gospodine, daj nam snage da ne vjerujemo lažima i neprijatelju. Nismo stvoreni za deficit ljubavi i snage. I za kraj ostavljamo misao:

„Najveći uspjeh muškarca koji ima bračni poziv je da ženu i djecu, svoju obitelj, dovede u Nebo. Amen.“

Za kraj donosimo dojmove pojedinaca koji su bili prisutni na ovom klanjanju:

„Bog mi je progovorio o tome tko je On za mene, kolika je Njegova ljubav za mene, koliko je Njegovo srce otvoreno za mene.“

– Josip, 26

 

„Osjetio sam Očevu ljubav i blizinu. Izgrađivao je moje srce. Vidio sam kako ruši stare prostorije i gradi nove i osjetio sam kako mi u srcu govori Ti si lav iz plemena Judinog.

– Vinko, 36

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn