top
Image Alt

Projekti

Otvoreni susret

Otvoreni susret je molitveno-evangelizacijski susret zajednice na koji dolaze svi mladi koji žele moliti i slaviti Gospodina zajedno s nama, s čežnjom da se u zajedništvu susretnemo sa živim Bogom. Sastoji se od vremena slavljenja Gospodina, svjedočanstva i pouke te klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Otvoreni susreti počinju najesen i traju do ljeta. Održavaju se četvrtkom u 20:00h u crkvi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu (Dugoratska 2), osim zadnjeg četvrtka u mjesecu. Na susrete redovno dolazi oko 250-300 mladih.

Klanjanje subotom

Svake zadnje subote u mjesecu zajednica slavljenjem i molitvom animira klanjanje za mlade.

Klanjanje se održava u crkvi Duha Svetoga u 20:00h, nakon čega se organizira i druženje u prostorima župe. U tom tjednu nema otvorenog susreta četvrtkom.

Evangelizacija

Evangelizacija mladih jedno je od najvažnijih poslanja zajednice i dio njezina cjelokupnog identiteta. Među brojnim evangelizacijskim djelovanjima zajednice su i evangelizacijski susreti za mlade u raznim župama diljem Hrvatske.

Želja nam je dijeliti s drugima ono što nam je Bog dao kako bi što više mladih doživjelo osobni susret sa živim Bogom. Ako želiš da dođemo u tvoju župu – pošalji nam email!

Večer slavljenja

Posebnu karizmu slavljenja koja obilježava naše služenje želimo dijeliti s drugima na poseban način kroz Večer slavljenja. To je vrijeme izraženog slavljenja i molitve, posebnog odnosa s Gospodinom u zajedništvu sa skoro dvije tisuće ljudi koji dolaze. Ne računajući otvorene susrete, dosad smo organizirali dvije takve večeri u dvije godine, a želja nam je da ih bude sve više.

Kućne molitvene zajednice (KMZ)

Projekt kućnih molitvenih zajednica nastao je kao odgovor na poziv brojnih mladih povezanih s Božjom pobjedom da se češće okupljaju na intimniju molitvu i zajedništvo u manjim grupama.

Božja pobjeda želi pomoći u njihovu rastu i razvoju, kako bi se formirali u zdravu i zrelu kršćansku zajednicu. Članovi KMZ pripadaju široj obitelji zajednice, imaju svoje pratitelje, dolaze na seminare unutar „Božje pobjede“ i prolaze formaciju te se uključuju u služenje u radu zajednice.

Multimedija

Sve svoje evangelizacijske i druge projekte pokušavamo pratiti visokom razinom audio-vizualne produkcije, što iziskuje posebnu vrstu služenja onih koji imaju znanja, vještine i talente za glazbenu i video produkciju, izradu i produkciju glazbenih spotova, grafičko oblikovanje materijala, izradu letaka, plakata, različitih promotivnih materijala i sl. Svojim djelovanjem i na svoj način multimedija pokušava prikazati i podržati viziju zajednice.

Formacija

Jedno od prvih izraženih poslanja zajednice bilo je formiranje lidera. Od susreta sa živim Bogom i obraćenja, preko vremena učenja, odrastanja, dubljeg ulaska u vjeru i odnosa s Kristom, do otkrivanja vlastitih karizmi i poslanja, u zajedništvu s Crkvom, koja poziva mlade da se formiraju i odvaže za izvršavanje temeljnog poslanja Crkve – evangelizacije – pokušavamo mladima pomagati svojim znanjima, žarom i iskustvom. Formacija obuhvaća različite razine: upoznavanje sebe i osobni rad na sebi, rast u krepostima, dublji ulazak u vjeru, stjecanje znanja o vjeri, Crkvi i služenju, otkrivanje vlastitih karizmi i poslanja za služenje, opremanje za vodstvo itd.

Unbound

Riječ je o posebnoj molitvi evangelizacije srca kako bi osoba snagom evanđelja došla do slobode i susreta s Bogom Ocem. Unbound je model molitve koji smo prepoznali kao plodonosan za otkrivanje vlastite slobode i identiteta djeteta Božjeg i tako potreban mnogim mladim ljudima današnjice. Unbound model zaštićen je kao autorsko pravo Heart of the Father Ministries i održava se prema njegovim smjernicama.

Pouke

Kada prepoznamo da neki član zajednice ima posebne vještine, talente i karizme te iskustvo koje može dijeliti s drugima, uključujemo ga da kroz pouke, škole, tutoriale, nagovore i na druge načine doprinosi zapaljenju i formaciji drugih mladih.

Karikativni projekt

Kartitativni projekt je projekt zajednice u kojem volonteri projekta skrbe za članove župe u potrebi (korisnike župnog Caritasa). Osim članova zajednice, u projektu sudjeluju i postojeći volonteri župnog Caritasa, članovi kućnih molitvenih zajednica, mladi iz Jedra, članice Udruženja Marije Pomoćnice i ostali članovi župe.

Glavni cilj projekta je obilazak korisnika (3-4 puta godišnje), te druženje s njima kako bismo stekli uvid u njihove potrebe i na vrijeme im pomogli (plaćanjem lijekova, režija, zamjenom dotrajalih kućanskih aparata, kupovinom hrane i sl.). Dva puta godišnje dijele se paketi s hranom svim korisnicima kao dodatna pomoć za proslavu Uskrsa i Božića, te se posebno u veljači za starije župljanje organizira duženje uz hranu, piće i glazbu gdje im se mjeri tlak i šećer. Volonteri se sastaju minimalno 2 puta godišnje, ovisno o potrebi, dok se svi detalji oko pomoći korisnicima i organiziranja aktivnosti dogovaraju telefonom i preko Whatapp grupe.

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn