top
Novosti Glazba Petar Buljan za Glas Koncila: Glazba je Božji dar i treba prenositi Božju poruku
Petar Buljan za Glas Koncila: Glazba je Božji dar i treba prenositi Božju poruku

Petar Buljan za Glas Koncila: Glazba je Božji dar i treba prenositi Božju poruku

Tijekom došašća, vremena priprave za slavlje otajstva Spasiteljeva rođenja, Petar Buljan je za Glas koncila razgovarao s Marinom Ercegom.

Ispričao je kako je zajednica nastala, koja joj je vizija te koju ulogu u toj viziji ima glazba koju stvaramo. „Glazba je dar od Boga, medij koji može prenijeti svaku poruku jer stvara atmosferu da bi poruka došla do srca ljudi. Mi kršćani imamo najvažniju poruku za cijelo čovječanstvo – naš je Spasitelj došao da nas otkupi – otvori nam priliku za Raj. Prenoseći tu poruku glazbom, izvršavamo poslanje hodanja po svijetu i govora o onome što smo čuli i vidjeli.“

Petar je naglasio da je uz glazbu važan i vizualni prikaz kojemu su danas ljudi, a posebno mladi, također privučeni. Ključna je kombinacija lijepoga vizuala – glazbenog spota – i glazbe da bi se poruka prenijela.

„Jasno je da čovjek u svojoj slobodi može sve zloupotrijebiti i prenositi poruke koje nas mogu udaljiti od svrhe i cilja ovozemaljskoga života – od neba – ali kao kršćani imamo poslanje vratiti glazbu u naše dvorište.“

Za Glas koncila Petar je progovorio i o liturgijskoj glazbi, društvenim mrežama, izazovima čežnje za vlastitom slavom među izvođačima duhovne „estrade“ te o usklađivanju služenja u zajednici i obiteljskog života. Intervju u cijelosti pročitajte na linku.

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn