top
Novosti Večer slavljenja 2023. – „Gore srca“

Večer slavljenja 2023. – „Gore srca“

Tri uzastopne godine, od 2017. do 2019., održavali smo Večer slavljenja u City Hotelu Plaza. Nakon tri godine pauze, ove godinesmo se okupili u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

U našoj zajednici prepoznali smo posebnu karizmu slavljenja koju želimo dijeliti s drugima. Želja nam je da među narodom zaživi kultura hvale i slave Gospodina kroz molitvu slavljenja. Sudeći po broju ljudi koji se odazvao, vjerujemo da će se to s vremenom i dogoditi.

Oko 4000 ljudi, 28. siječnja, u prepunoj dvorani, zajedno je srcem slavilo Oca, Sina i Duha Svetoga. U vremenu koje je prethodilo večeri slavljenja, zajednica se pripremala kroz zajedničku molitvu. Zagovarali smo da srca budu spremna za sve milosti koje je Gospodin pripravio tu večer izliti.

Iz usta mnogih koji su nakon susreta s nama podijelili svoje dojmove moglo se čuti kako je zaista bilo milosno, da osjećaju neopisivu radost i mir.

Susret je započeo kratkim videom na kojem su se pojavljivali citati iz Svetog pisma. Citati su nas pozivali da zavirimo u svoja srca i pokušamo si dati odgovor na pitanje: „Tko je za mene Isus Krist?“

Večer je osim slavljenja Gospodina pjesmom, bila prožeta i snažnim molitvenim trenucima. Na samom početku večeri bila je molitva predanja, koja nas je uvela u molitveno ozračje. Uslijedila je molitva za krštenje u Duhu Svetom, gdje smo vapili da se obilno izlije snaga Duha i da se obnove darovi koje smo primili na krštenju. Posebno snažna je bila molitva za ozdravljenje preko koje je Otac, vjerujemo, mnoge dotaknuo i ozdravio.

Večer slavljenja je više od pjevanja – to je molitveni susret u kojem se traži susret sa živim Bogom. Tijekom večeri bila je opipljiva milost i snaga Duha Svetoga.

Završnu riječ imao je naš duhovnik, don Damir Stojić. Pozdravio je sve okupljene, zahvalio svima na dolasku i izmolio završni blagoslov. U obraćanju mladima posebno se obratio dečkima i ohrabrio ih oko odabira svog životnog poziva.

Nakon toga su slijedile još tri pjesme, među kojima je bila omiljena autorska pjesma Božje Pobjede, Jerihonske zidine, a nakon želje okupljenih otpjevana je još jedna pjesma.

Zahvalni smo Bogu na obilju milosti koju je izlio na sve nas i što nam je iznova pokazao da je On živi Bog, Emanuel.

Posebno smo Mu zahvalni na mogućnosti organiziranja ovakve večeri i na svakoj osobi koja je došla i ponudila svoje srce.

Zahvalni smo i na svim članovima zajednice koji su nesebično služili i svojim služenjem omogućili da se ova večer održi.

Molimo da se Gospodin još više proslavi i molimo zajedno za još više ovakvih večeri u još većem broju.

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn