top
Novosti Evangelizacija Duhovna obnova u Slatini
Duhovna obnova u Slatini; Božja pobjeda

Duhovna obnova u Slatini

Naša je zajednica 11. ožujka 2023. na poziv župnika Dragana Hrgića održala duhovnu obnovu u župi svetog Josipa u Slatini. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je oko pet stotina župljana. Program je započeo krunicom iza koje je slijedila misa, a nakon mise kratko slavljenje, nagovor i klanjanje.

Nagovor je imao voditelj naše zajednice Maroje Burum. Kroz šaljivi skeč Maroje je posvjedočio o svom odnosu s Bogom prije nego se obratio i susreo živoga Boga. Zatim je istaknuo kako je naša vjera odnos sa živom osobom Isusa Krista:

„Bog nam se objavio kao živi Otac koji nas poziva na odnos s njim. Kada ulazimo u molitvu ulazimo u odnos sa živom osobom, a to znači da nema onih naučenih molitava i stvari.“

Maroje je istaknuo da postoje dva načina kako najčešće ulazimo u molitvu – trgovački način i ispunjavanje pravila. Naglasio je kako se Bog ne obazire na tip molitve kojom mu se obraćamo. On surađuje isključivo s našom vjerom, sa stavom našega srca (usp. Mk 10, 47).

„Nije problem u devetnicama i pobožnostima, to je super i treba moliti,
ali naš stav srca treba biti srce koje je otvoreno ući u dublji odnos sa Ocem preko te pobožnosti.“

Svoj nagovor je zaključio riječima: „Bog nije došao da bi nam dao pravila, nego je došao da bi nam dao život vječni, kako bismo ga upoznali i kako bismo proveli cijelu vječnost s Njim.“

Poslije nagovora slijedilo je klanjanje. U molitvi pred Presvetom Oltarskim Sakramentom smo u zajedništvu sa okupljenim župljanima predali sve svoje nakane i molili Oca da otvori naša srca kako bismo ga susreli i upoznali. Duhovnu obnovu u Slatini završili smo slavljenjem.

Nakon susreta mnogi župljani su nam prilazili sa željom da još ostanemo, željeli su nam posvjedočiti o svemu što su doživjeli: „Ovo mi je bila prava okrjepa. Upravo ovo je ono što mi je trebalo.“ Također, kada smo zamolili da podignu ruke oni koji su tijekom molitve nešto doživjeli ili su osjećali da se molitva tiče baš njih, oko 50% vjernika podignulo je ruku. Kasnije su mnogi govorili da su doživjeli da je Bog stvarno živ.

Zahvalni smo Gospodinu na ovakvim prilikama za služenje i novu evangelizaciju. Neka se Gospodin i dalje proslavlja u životima svih nas!

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn