top
Novosti Otvoreni susret: Moj ili Božji timing
timing, moj, bozji, bozja pobjeda, otvoreni susret

Otvoreni susret: Moj ili Božji timing

Tema ovotjednog otvorenog susreta bila je „Moj ili Božji timing“. Nakon slavljenja u kojem smo uzdizali svoje duše Bogu svjedočio nam je don Ivo Šokčić. Don Ivo je salezijanac koji trenutno djeluje u župi Duha Svetoga na Jarunu. Posvjedočio nam je o svom životnom putu i tome kako je odlučio biti svećenik. Ivo je odrastao u Subotici u tradicionalnoj katoličkoj obitelji uz još dvije sestre. Diplomirao je Matematiku na PMF-u u Zagrebu. Za vrijeme studija došao je volontirati u župu Duha Svetoga na Jarunu pomažući mladima u svladavanju matematike. Ispričao nam je zanimljivu zgodu koja ga je potaknula da opet promisli o nečemu o čemu je davno prije promišljao – o pozivu. Na četvrtoj godini faksa odlično je riješio jedan predmet. To se vrlo brzo proširilo dalje i ljudi su bili radosni. Tada ga je jedan svećenik upitao:

„Jesi li ti sretan? Čini li te ovo radosnim?“.

To pitanje potaknulo ga je na razmišljanje, a nakon završne godine faksa odlučio je krenuti u formaciju za bit salezijancem. Govorio nam je o svojim borbama, premišljanjima i odlukama. Osvrćući se na prošlost pokazao nam je kako je Bog cijelo vrijeme bio uz njega i utirao mu put. Istaknuo je kako timing koji je on zamišljao nije bio i Božji timing.

Vjerujemo da je okupljenima njegovo svjedočanstvo bilo na korist, jer se većina mladih bori s takvim pitanjima. Podsjetio nas je da Bog ima plan za svakoga od nas. Potaknuo nas je da vjerujemo u Božji timing.

Don Ivo iduće godine slavi mladu misu, a mi ga preporučujemo u molitve i zahvaljujemo mu na poticajnim riječima.

Nakon svjedočanstva uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio don Ivo.

U galeriji možete vidjeti kako nam je bilo na susretu i vidimo se na sljedećem u što većem broju!

 

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn