top
Novosti OTVORENI SUSRET: Na ljetovanje s Duhom Svetim
Na ljetovanje s Duhom Svetim/don Damir Stojić

OTVORENI SUSRET: Na ljetovanje s Duhom Svetim

Ovoga tjedna održan je naš zadnji susret za ovu akademsku i pastoralnu godinu na temu „Na ljetovanje s Duhom Svetim“, a govorio nam je naš duhovnik don Damir Stojić. Okupljenima je dao nekoliko kvalitetnih savjeta kako da kvalitetno provedu ljeto. Posebno je naglasio kako je važno ostati povezan s Gospodinom preko ljeta. „Gospodin nikada nije na godišnjem”, poručio je.

Govorio je i o važnosti molitve tijekom cijele godina, a posebno preko ljetnih praznika. Pozivajući se na riječi sv. Petra „Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre” (1 Pt 5, 8) kazao je da zlo vreba uvijek, a posebno onda kada smo na odmoru.

Važno je pojačati molitvu preko ljeta!

Don Damir je dao okupljenima nekoliko savjeta za ljeto:

1. Pazite s kim se družite! Istaknuo je da važno izabrati društvo koje nas posvećuje, a izbjegavati loše društvo.

2. Poseban naglasak na dnevna čitanja – literatura oblikuje tvoju dušu. Don Damir je kazao da su duhovna štiva vitamini za dušu.

Duhovna štiva su vitamini za dušu.

3. Hodočašća! Pozvao je mlade da iskoriste ljeto za hodočašće. Predložio je nekoliko marijanskih svetišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

4. Ljetni duhovni kamp! Pojasnio je kako je u zadnji desetak godina snažno porasla ponuda ljetnih duhovnih kampova i da svi zajedno iskoristimo tu priliku.

5. Prilika za evangelizaciju! Važno je nametnut temu o vjeri, o Bogu kako bi drugima mogli posvjedočiti ono što mi živimo. Istaknuo je kako ponekad i neki vjerski simbol kojeg nosimo na sebi može puno toga reći o nama.

6. Molitva, a posebno molitva u prirodi, u tišini. „Promatrati Stvoritelja u stvorenjima nema ništa ljepše. Upravo promatrajući prirodu čovjek dođe do zaključka da Boga ima”, istaknuo je.

Postajemo ono što čitamo i slušamo!

7. Budi bez mobitela! Savjetovao je mladima da se preko ljeta odreknu društvenih mreža.

8. SVETO PISMO!! Okupljenima je preporučio da svakodnevno sa sobom nose Sveto pismo.

9. Slavljenje! Don Damir je govorio da je važno paziti i kakvu glazbu slušamo jer postajemo ono što slušamo i čitamo. Prema tome preporučio je kršćansku glazbu.

10. Euharistija! Preporučio je i svakodnevni odlazak na svetu misu.

11. Ako padneš – nađi svećenika – idi na ispovijed!

A kao bonus dodao je i dvanaesti savjet.

12. Dečki, tražite djevojke! Savjetovao je dečkima da prvi priđu djevojkama da se ne boje.

Don Damir Stojić je svoj nagovor završio s riječima proroka Izaije: „Al’ onima što se u Gospodina uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se” (Iz 40, 31).

Nakon toga uslijedilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Hvala našem don Damiru Stojiću što nas je sve potaknuo da ne “ostavimo” Gospodina na godišnjem nego da odvažno s Njim ljetujemo. Također, hvala svima koji dolazite na naše susrete. Svi zajedno radujemo se i ljetu, ali i jeseni kada nas ponovo očekuje pregršt zajedničkih susreta. Sretno na ljetovanju s Duhom Svetim!

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn