top
Novosti OTVORENI SUSRET: VOLJETI I BITI VOLJEN, VODITI I BITI VOĐEN
otvoreni susret; voljeti i biti voljen, voditi i biti vođen; ante čaljkušić; 40 dana za život; božja pobjeda

OTVORENI SUSRET: VOLJETI I BITI VOLJEN, VODITI I BITI VOĐEN

Ovoga tjedna na temu „Voljeti i biti voljen, voditi i biti vođen“ govorio nam je i svjedočio Ante Čaljkušić. Ante je voditelj i osnivatelj molitvene inicijative za prekid pobačaja „40 dana za život“ u Hrvatskoj. Okupljenima je kroz osobno svjedočanstvo poručio da su ljubljeni od Boga. Osvrćući se na svoje živahno djetinjstvo pokazao je kako Bog računa na svakoga od nas. Ante je često znao moliti:

 „Ti me vodi da bih mogao voditi. Ti me ljubi da bih mogao ljubiti.“

Vođen Gospodinom činio je velike stvari u Hrvatskoj, i još uvijek čini. Kroz primjere iz života trudnica o kojima se brinu pokazao nam je što znači ljubav na djelu. Kaže:

 „Ako mi služimo, primjerice žena mužu, profesor učenicima, onda i druga osoba počinje služiti osobi koja je iskazala ljubav. Nema šanse da to bude bez ploda. To služenje vraća se vama.“

Potaknuo nas je da ne tražimo mrvice. Svjetovne stvari su potrebne, ali tražimo Kraljevstvo Božje.

Ispričao nam je priču o tome kako se dvije godine borio sa sebičnošću. Jednog dana ušao je u razred u kojem je predavao vjeronauk. Pitao je učenike jesu li slobodni dati cipele nekome tko je siromašan. Jedan dječak je nakon dvije sekunde dao cipele. Nekome treba dvije godine borbe za neke stvari, nekome dvije sekunde. Ne trebamo se uspoređivati. Pitajmo Boga što je sljedeće što možemo napraviti i predati mu. Naglasio je kako nećemo lako moći napraviti važne stvari u životu ako ne napravimo ove male stvari prije. Odlučimo se za mali korak u svom životu.  Za kraj nas je potaknuo da krenemo služiti Bogu i da mu dozvolimo da nam služi. Često ne dozvoljavamo Bogu da nas preobrazi i čisti. Plašimo se da će biti bolno. Bit će. Istina je bolna, ali oslobađa.

Nakon toga uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn