top
Novosti Otvoreni susret: Rođeni smo da evangeliziramo
Otvoreni susret: Rođeni smo da evangeliziramo

Otvoreni susret: Rođeni smo da evangeliziramo

Zajednica je na prvom otvorenom susretu u 2022. godini ugostila Fabiolu Inzunzu iz zajednice Shalom koja je posvjedočila o važnosti evangelizacije. 

Fabiola je svoje svjedočanstvo započela predstavljanjem zajednice Shalom, odnosno pričom o nastanku zajednice.

Zajednicu Shalom osnovao je mladić koji se kroz svoje tinejdžerstvo udaljio od Crkve te je vrijeme provodio tulumareći i zabavljajući se s prijateljima. Jednog dana ga je jedan prijatelj pozvao na odmor koji je zapravo bio seminar “Života u Duhu” na kojemu je čuo da smo iako grešni, spašeni od Boga i da unatoč svemu imamo mjesto rasta, Crkvu. I tu je prvi puta osjetio živog Boga. Nakon povratka sa seminara počeo je prijateljima i ljudima oko sebe govoriti o Bogu. Uskoro se našao u prilici da se susretne s papom Ivanom Pavlom II.  i pokloni mu dar. Nakon duboke molitve i propitkivanja što bi Bog želio da pokloni papi dobio je odgovor. Odlučio je pokloniti svoj život za evangelizaciju mladih. Nedugo nakon toga otvorio je pizzeriju u kojoj su se okupljali mladi i pizzerija je uskoro postala mjesto evangelizacije u njegovom rodnom gradu.

Jednako kao što je mladić s početka priče započeo evagelizirati svoju obitelj, prijatelje, posjetitelje pizzerije, kolege s kojima je učio, tako smo i mi pozvani na evangelizaciju.

Kada pričamo o evangelizaciji, pričamo o misiji. Ne misiji u smislu misija u Africi, Aziji, nego našoj misiji da evangeliziramo koji smo svi primili na dan našeg krštenja. Svakog smo dana poslani ljudima, na neka mjesta. Na svom primjeru Fabio otkriva kako je ona prateći svoju misiji iz rodnog Meksika otišla u SAD-a, potom u Brazil te Italiju gdje se trenutno nalazi.

Mi nismo nužno poslani da putujemo svijetom i svjedočimo, no pozvani smo da svjedočimo u svojim obiteljima, prijateljima, kolegama na radnom mjestu. 

No, prije svake evangelizacije pozvani smo Bogu dati priliku da nam progovara. Pozvani smo moliti kako bismo uronili u odnos s Bogom. Bog svakog dana čeka na nas da razgovaramo s Njim. Dijelimo sumnje, radost, tugu. Bitno je da u danu napravimo vrijeme za Boga i čujemo što nam poručuje. Iako je to u početku teško, ne treba odustajati nego zamoliti Boga da nam progovori što želi od nas.

Odnosu s Bogom – molitvi, učimo se u obitelji. Upravo to je glavna poruka Fabiolina svjedočanstva, a molila je Boga da joj pokaže što nam treba reći. 

Od roditelja učimo moliti. Vidimo roditelje koji mole, oni su ti koji nas uče moliti. Zahvaliti Bogu za protekli dan, zamoliti ga pomoć u situacijama koje su pred nama te prihvatiti Njegovu volju pa čak i u trenutcima kad nam nema smisla. Ne trebamo se bojati pustiti Boga u naše obitelji i dozvoliti mu da mijenja naše planove. Jer Bog želi stvoriti svece novog vremena.

Mladi imaju snagu mijenjati svijet. No kako ga promijeniti na bolje? Molitvom. A potom govoreći o Bogu, dovodeći ga drugima. Pozvani smo biti sveci. Rođeni smo da evangeliziramo. Ne trebamo se bojati dopustiti Bogu da mijenja naše planove.

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn