top
Novosti Prvi otvoreni susret ove sezone: Svi te traže
Svi te traže: Prvi otvoreni susret ove sezone

Prvi otvoreni susret ove sezone: Svi te traže

Na prvom ovosezonskom otvorenom susretu zajednice brojni mladi ispunili su crkvu Sveta Mati Slobode i poslušali nagovor koji je održao naš duhovnik don Damir Stojić na temu “Svi te traže”.

Don Damir je svoj nagovor započeo teološkom teorijom o ljudskom životu prema kojoj se smatra kako u trenutku stvaranja ljudskog života Bog iz ničega snagom svoje stvoriteljske moći i riječima “Neka bude” stvara dušu koja ugleda Stvoriteljevo lice.

Na temu traganja i čežnji don Damir nastavlja te dodaje kako iako ima ljudi koji će reći da su uistinu sretni sa svojim životom i dalje traže. Svi i dalje čeznemo za nečim. A upravo u neispunjenim čežnjama leži izvor naših patnji. 

Svijet na naše patnje odgovara dvama pravcima – hedonizmom u kojem je sve podređeno ostvarenju naših čežnji i duhovnom eutanazijom kojom pak svoje čežnje gušimo.

Povlačeći paralelu sa Svetim pismom don Damir podsjeća kako su prve zapisane izgovorene riječi Isusa Krista u Svetom pismu “Što tražite” (Iv 1, 38), dok su pak prve ljudske riječi zapisane u Knjizi Postanka (Post 2, 23) “Gle, evo kosti od mojih kostiju, mesa od mesa mojega!” I dok su prve riječi Svetog pisma, riječi jednog zaručnika, posljednje riječi Svetog pisma su riječi zaručnice. “Dođi Gospodine” (Otk 22,21)

Bog naše čežnje i traganja dopušta kako bismo kroz život tragali za njim. Kako bi da parafraziramo Adamove riječi, naš život dobio
smisao.

 

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn