top
Novosti Otvoreni susret: Tko traži, nalazi
Otvoreni susret: Tko traži nalazi

Otvoreni susret: Tko traži, nalazi

Član zajednice Maroje Burum započeo je nagovor na temu Tko traži, nalazi slikovito opisavši film Svemogući Bruce u kojemu Jim Carrie postaje bog i trudi se ispuniti sve želje – i tuđe i svoje.

No, koliko je to dobro? Problem je kada sve naše molitve postanu uslišane. Trebamo paziti što tražimo.
Kako bismo pazili trebamo znati što tražimo. Je li to što tražimo nešto što pričinja trenutno zadovoljstvo ili je uistinu nešto za čime dubine naše duše čeznu?

Sveto Pismo nas uči da najprije tražimo kraljevstvo nebesko: Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.“ (Mt 6,33). 

Pokušavši pobliže objasniti i približiti što je i gdje je Kraljevstvo Božje, Maroje je prikazao dva primjera. Jedan biblijski i jedan svjetovni. Za biblijski primjer okupljeni su čuli priču o starozavjetnom proroku Samuelu i njegovu rođenju. Naime Ana, Samuelova majka nije mogla začeti dijete i zbog toga je bila jako tužna. Ana je jednog dana došla u svetište i ojađena u duši stala pred Gospodina i molila: Ana govoraše u srcu; samo se usne njezine micahu, a glas joj se nije čuo.“ (1 Sam 1,13)

Drugi primjer je Marojevo osobno susretanje Boga u srcu koje je dovelo do temeljnih promjena njegova života i predanje Gospodinu.

Kako sveta Hildegarda kaže: „Gospodin uslišava samo onu molitvu koja je prošla kroz srce.“ Molitvu u kojoj susrećemo Boga, koji najviše želi da budemo s njim.  Stvoreni smo za puno više. Djeca smo Oca koji nas traži i želi s nama biti. A ako je Bog u našem srcu i ako smo u odnosu s njim, pronašli smo Kraljevstvo.

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn