top
Novosti OTVORENI SUSRET: MALI SVETAC VELIKOG ZAGOVORA
mali svetac velikog zagovora; dominik savio; trudnice; majke; rođenje;

OTVORENI SUSRET: MALI SVETAC VELIKOG ZAGOVORA

Ovoga tjedna na temu „Mali svetac velikog zagovora“ svjedočio je mladi bračni par Ivan i Marija. U sklopu trodnevnice povodom obilježavanja svetkovine sv. Dominika Savia čuli smo svjedočanstvo majke povezano s ovim posebnim svetcem. Susret je kao i svaki put započeo slavljenjem nakon kojeg je uslijedilo svjedočanstvo. Na početku braka Ivan i Marija su imali određenih problema sa začećem. Jako su željeli dijete. Marija je otišla na razgovor s duhovnikom. On joj je preporučio da krenu nositi škapular Dominika Savia i da mu uz to mole devetnicu.

Kakve veze Dominik Savio ima sa trudnicama i majkama? Poznato je da je Dominik Savio zaštitnik ministranata, ali on je i zaštitnik trudnica. Kada je Dominikova majka bila trudna, Dominik je (a da mu nitko nije javio) zamolio da ide doma. Rekao je svom učitelju don Boscu da je Gospa želi ozdraviti. Njegova majka je bila jako bolesna i u opasnosti je bilo i dijete na porođaju. Kada je došao u sobu oko majke je stavio škapular i vratio se. Majka je ozdravila i rodila njegovu sestru.

Zagovor Dominika Savia

Nakon što su počeli moliti Dominiku Saviu, vrlo brzo su se riješili bakterije i Marija je začela. Nošenje škapulara podrazumijevalo je i neke zavjete koje su Marija i Ivan obećali. Do 18. tjedna trudnoće sve je bilo u redu. Međutim, tada su da dijete ima obostranu cistu na mozgu i da se neće roditi zdravo. Krenuli su moliti devetnicu Dominiku Saviu. Molili su Boga ili da se dijete rodi zdravo ili da im da snage nositi njegovu bolest. Ivan ističe:

„Pobačaj nikad nije bio opcija.“

Na sljedećem pregledu ciste više nije bilo i liječnik je rekao da će se dijete roditi zdravo. Nakon nekoliko mjeseci rodio se dječak, a možete pogoditi kako su ga nazvali. Dominik je nedavno dobio i drugoga brata. Marija je na kraju pozvala sve majke da mu se utječu te da u subotu zajedno proslavimo njegov spomendan. Nakon toga je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

 

Za kraj donosimo svjedočanstva pojedinaca koji su bili prisutni na ovom otvorenom susretu:

„Dotaklo me slavljenje. Riječi koje su probole moje srce su bile: preveliko mozganje, zemaljsko mozganje. Imala sam jako puno napasti prije nego što sam došla na ovaj susret. Trebam li doći, trebam li ići po svome, ne treba mi nitko, neovisna sam… Uzet ću svoj život u svoje ruke. Imala sam nemir u srcu. Na kraju su rekli da Bog oslobađa neke od prevelike brige. Osjetila sam mir.“
– Ljubica

 

„ Prvi put sam tu. Super mi je bilo slavljenje na početku. Jako lijepo!“

– Anonimno

 

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn