top
Novosti Evangelizacija Petar Buljan: Slavljenje u vjeri
petar buljan, slavljenje u vjeri, slavonski brod, dom molitve

Petar Buljan: Slavljenje u vjeri

Petar Buljan održao je nagovor na temu Slavljenje u vjeri za vrijeme evangelizacijskog susreta u Domu molitve u Slavonskom Brodu. Susret koji se održao 8. svibnja ove godine započeo je slavljenjem. Nakon slavljenja uslijedio je Petrov nagovor.

Započeo je definicijom slavljenja koja piše u Katekizmu.

„Pohvala je oblik molitve koja najneposrednije priznaje Boga Bogom. Ona ga slavi radi njega samoga, i povrh svega što čini, slavi ga jer ON JEST. To je sudjelovanje u blaženstvu čistih srdaca koja Boga ljube u vjeri prije nego što ga vide u Slavi.“ (KKC 2639)

Nastavlja dalje osvrćući se na članak 2642, da je vjera čista pohvala, odnosno slavljenje. Ovime je okupljene uveo u temu Slavljenje u vjeri.

Zatim je dao primjer Abrahama (praoca vjere) i Izaka te onoga što su napravili u vjeri na brdu Moriji. Obrazložio je činjenicu da su oni na tom brdu slavili (štovali) Boga i naveo blagoslove koje je taj čin donio. Svaki put kad prođemo test vjere Bog ima blagoslove za nas. Također, ako padnemo taj test to nosi neke posljedice sa sobom.

Uspoređujući slavljenje sa žrtvom paljenicom naglasio je:

„Kada dolazimo u odnos s Bogom taj odnos mora biti potpun. Naše predanje mora biti potpuno, naše slavljenje mora biti potpuno. To je žrtva paljenica.“

Svako slavljenje mora biti potpuno iskreno i motivima moramo biti na pravom mjestu. Svako slavljenje, osim što mora biti kao žrtva paljenica, u sebi je proročko, što je pokazao na primjerima iz Biblije.

Petar je okupljene pozvao na promjenu pogleda. Rekao je da bismo više trebali brinuti o tome što dajemo u slavljenju nego o tome što dobivamo. Na kraju ih je pozvao da razmisle o tome što se ispriječilo između njih i Boga. Pozvao ih je da to sve predaju Bogu u molitvi koja je zatim uslijedila.

Cijeli susret pogledajte na linku ispod.

 

 

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn