top
Novosti Evangelizacija U Tvom domu: Velika duhovna obnova u Osijeku
U Tvom domu: Velika duhovna obnova u Osijeku

U Tvom domu: Velika duhovna obnova u Osijeku

Iza nas je još jedna predivna subota, ovaj puta provedena u Osijeku gdje smo održali drugu veliku duhovnu obnovu za mlade „U Tvom domu“. Zahvalni smo našem domaćinu, don Alojzu Kovačeku što nas je ugostio u župi svetog Ćirila i Metoda gdje smo s nekoliko stotina okupljenih uronili u jednu od najljepših poruka Svetoga pisma, a ta je da je Bog naš Otac, da smo mi njegova ljubljena djeca i da možemo imati svakodnevni odnos s Njim. Zahvaljujemo i studentskom kapelanu u Osijeku, velečasnom Mariu Žigmanu na pomoći u organizaciji ove duhovne obnove.

Duhovna obnova je imala jednak koncept kao i u Puli. Njezin smisao je podsjetiti sve prisutne da je Bog naš otac, tata, da nam je blizak i privržen. Ona nosi ime prema stihu naše pjesme Bliže Tebi pozivajući nas da uvijek prebivamo u Očevom domu, da nikada ne zaboravimo da smo Njegovi sinovi i kćeri. Ovaj puta s nama je na duhovnoj obnovi bio i don Damir Stojić, dugogodišnji duhovnik naše zajednice i župnik župe Duha Svetoga na Jarunu. On je slavio svetu misu i izložio nam Isusa u Presvetom Oltarskom sakramentu.

Naša su srca bila puna, a već istu večer i jutro poslije putem društvenih mreža dobili smo more poruka. „Predivno, nikada nisam ovo doživjela! Hvala!“, „Bilo je stvarno prekrasno, da barem toga ima češće!“, „Na trenutke nisam bila tamo, emocije koje ne znam opisati samo su izlazile kroz suze…“ Ljudi su bili uistinu dirnuti. Mnogi su kupili knjigu Mateja Živkovića „Jedan na jedan s Bogom“, zapaljeni željom da prodube svoju osobnu svakodnevnu molitvu. Nadamo se da će u tome ustrajati.

Radosni smo što naše poslanje donosi Boga drugima. Zahvalni smo svima koji su ugradili u to poslanje. Svima koji su  nas podržali donacijom i drugom pomoći kako bismo pokrili troškove ovih duhovnih obnova. Nakon subote provedene u Osijeku, već se radujemo svemu što nas čeka uskoro i u Solinu – nadamo se da dolazite!

 

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn