top
Novosti Glazba BP Basic: Slavljenje u jednostavnijem, akustičnom aranžmanu
BP Basic: Slavljenje u jednostavnijem, akustičnom aranžmanu

BP Basic: Slavljenje u jednostavnijem, akustičnom aranžmanu

BP Basic naziv je projekta slavljeničke službe zajednice u kojem vam predstavljamo nove pjesme i obrade starijih pjesama u jednostavnijem, akustičnom aranžmanu.

Prva pjesma koju smo podijelili s vama u ovom obliku je Zauvijek. Objavljena je uoči Uskrsa jer i slavi upravo otajstvo Kristova Uskrsnuća.

Uslijedila je pjesma Duh je Sveti na nama kojom smo obilježili svetkovinu Duhova, nama posebno važnu jer smo dio Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom.

Sljedeća je objavljena pjesma Prožmi me. Ova pjesma je jedna od onih koje su u našoj zajednici prisutne od samog početka naših okupljanja u molitvi i slavljenju. Ta se pjesma često pjevala na karizmatskim molitvenim susretima, a uglavnom su je izvodili Krešo i Marina Matošević iz molitvene zajednice Dobri Pastir.

Puštena je u vremenu iščekivanja blagdana Duhova u kombinaciji s pjesmom Ti si slave dostojan. Pjesma Prožmi me je zazivna i jako duboka, iako joj je tekst kratak i ponavlja se, zapravo govori o tome da dajemo Gospodinu dozvolu da nas slomi i predajemo Mu sva područja svog života da ih vodi. Iz molitve i zaziva htjeli smo prijeći u davanje pohvale Gospodinu – zato smo složili ove dvije pjesme zajedno.

Trenutno je zadnja u nizu pjesma Neka ti zahvaljuju, koju možete pronaći i u studijskoj verziji. Radi se o pjesmi nadahnutoj Svetim pismom, točnije Psalmom 138.

U moru prenaglašene produkcije koja se više oslanja na soundove i elektroniku, vraćamo se na nešto intimnije. Donosimo vam akustični, mekši izričaj. Baš zato smo projektu dali ime BP Basic. Tijekom izvedbe pjesama koristili smo samo tri instrumenta i dva vokala.

Ovaj projekt u potpunosti je izveden od strane naše slavljeničke službe. Audioprodukciju radili su Grgur Sesar i Petar Buljan. Video produkciju radio je Josip Ninković iz Ninac produkcije, uz režiju Matee Režek i Petra Buljana.

Pratite naš YouTube kanal i BP Basic seriju videa kako ne biste propustili i buduće pjesme koje ćemo snimati u ovom obliku.

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn