top
Novosti Multimedija Shma Israel

Shma Israel

Sh’ma Israel: Pjesma koja će vas riječima i videospotom odvesti u Svetu zemlju.

Nedavno je predstavljen novi videospot za pjesmu „Sh’ma Israel“. Radi se o pjesmi koju se već dugo vremena može čuti na našim molitvenim susretima i klanjanjima, ali i na međunarodnim susretima mladih kao što je međugorski Mladifest. Tekst pjesme inspiriran je biblijskim citatom iz knjige Ponovljenog zakona (Pnz 6, 5) koji je otpjevan na hebrejskom i hrvatskom jeziku. Glazbena snimka je plod suradnje slavljeničke službe Božje pobjede i članova njihovih kućnih molitvenih zajednica.

Sh’ma Israel podsjeća da prije i iznad svega ljubimo Boga

Originalni kadrovi snimljeni u Izraelu 2019. godine čine ovaj videospot autentičnim i realnim prikazom svakodnevnog života na ulicama Svete zemlje. Između kadrova Galilejskog mora, Judejske pustinje, tržnica i ulica izraelskih gradova posebno se ističu kadrovi snimljeni na najsvetijim mjestima naše vjere. Sam kraj videospota donosi vam kadrove iz Bazilike Navještenja u Nazaretu, Bazilike Rođenja Isusova u Betlehemu, te Bazilike Kristova Groba – mjesta Isusova razapinjanja, ukopa i uskrsnuća. Bez obzira jeste li do sada već posjetili Svetu zemlju ili ćete to jednog dana tek učiniti, produkcija Božje pobjede se potrudila približiti vam Izrael na jedinstven način.

Videospot je nastao u suradnji s vrhunskim umjetnicima

Za videosnimke kadrova zaslužan je Josip Ninković s kojim smo već ranije surađivali. Na službenom YouTube kanalu zajednice možete pogledati ostale spotove nastale u ovoj suradnji (Gospod je prisutan, Ti iznad svega, serijal Pjesme sa susreta). Glazbenu produkciju potpisuju Grgur Sesar i Petar Buljan,  dok gudački aranžman potpisuje Goran Kovačić, priznati aranžer i producent uvažen i na estradnoj sceni. 

Ovu pjesmu karakterizira instrumentarij koji se razlikuje od dosadašnjih uglavnom slavljeničkih glazbenih izdanja zajednice, a posebna je i po tome što su u studijskom snimanju osim članova slavljeničke službe sudjelovali i članovi kućnih molitvenih zajednica (link na KMZ) Božje pobjede.

Instagram
Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
1€ = 7.53450 kn